Ann-Katrin Eneblom, Karlskoga

Att få bukt med sjuknärvaron är den viktigaste arbetsmiljöfrågan. Det tycker månadens skyddsombud Ann-Katrin Eneblom, huvudskyddsombud för Kommunal i Karlskoga, och en av finalisterna i Du&jobbets tävling, Stora skyddsombudspriset 2010. ”Ann Katrin slåss och kämpar för allas rätt till en…

Jens Johansen, Jordbro

Jens Johansen, huvudskyddsombud vid Dagab, Jordbro, och juni månads skyddsombud. Han har chansen att vinna Stora skyddsombudspriset 2010.

”Jens brinner för arbetsmiljön, och som lokalt huvudskyddsombud på Dagab Jordbro har han visat att man kan göra förbättringar om man engagerar sig. Han har även jobbat hårt för att införa arbetsmiljö i det lokala fackliga tänkandet, något som borde gå hand i hand normalt.”

Eva Pålsson, Skåne

Eva Pålssons bakgrund i Lantarbetarförbundet innebär att hon arbetat mycket med en av de farligaste branscherna – jordbruket.
– Det är riskfyllt att jobba med djur. Tekniken har gått framåt, men månge äldre är hemmablinda. De gör saker som de alltid gjort: ”jag ska bara” – och just då råkar olyckan inträffa.