Om tidningen

Välkommen till Du&Jobbet – Sveriges ledande magasin om arbetsmiljö!

Du&Jobbets mål är att samarbeta med alla goda krafter inom arbetslivet och utgöra ett redskap för hela arbetsplatsen. Vi vill inspirera till friska jobb där människor trivs och utvecklas!

Tidningen har sedan 1913 verkat för ett säkert och utvecklande arbetsliv i Sverige och vänder sig till alla som vill göra arbetslivet bättre. Bland våra läsare finns skydds- och arbetsmiljöombud, arbetsmiljöansvariga, chefer, ledare, HR, anställda inom företagshälsan, fackliga representanter och yrkesvägledare.

Hos oss får du granskningar som går på djupet, tillsammans med goda råd och inspiration. Du hittar högaktuell information om hälsa, rehabilitering, risker och lärande; och får koll på vad lagen kräver. Genom vår tidning håller du dig alltid uppdaterad kring allt om arbetsmiljö.

Du&Jobbet finns på många arbetsplatser och vår senaste undersökning visar att tidningen har cirka 15 000 läsare och är Sveriges ledande arbetsmiljötidning.  Här kan du prenumerera. Som prenumerant har du tillgång till tidningen i såväl pappers- som digitalt format. I E-tidningen kan du också söka i ett omfattande artikelarkiv. Här kommer du till den.

På vår webb duochjobbet.se får du färska nyheter. Här kan du söka i vårt artikelarkiv t.o.m. 2019 och ställa arbetslivsfrågor till våra experter. Webbplatsen har cirka 18 000 besökare per månad.

Vårt nyhetsbrev innehåller aktuella arbetslivsnyheter och erbjudanden. Nyhetsbrevet har cirka 10 000 mottagare. Här kan du prenumerera kostnadsfritt

HISTORIA

Tidningen kom ut första gången 1913 under namnet Arbetarskyddet. 1970 bytte tidningen namn till Arbetsmiljö, och 1999 blev den Du&Jobbet.

Tidningen gavs först ut av Föreningen för Arbetarskydd, bildad 1905 av yrkesinspektören Thorvald Fürst tillsammans med framstegsvänliga kretsar – bland annat prins Eugén – för att främja ett säkert arbetsliv. Det gjorde man genom att ge ut Arbetarskyddet (nuvarande Du&Jobbet) och ordna utställningar av skyddsutrustning.

Så småningom engagerade sig arbetsmarknadens parter och myndigheter alltmer i föreningen och dess styrelse. Föreningen övergick i bolagsform 2006 under namnet Arbetsmiljöforum.

Idag ägs Du&Jobbet av Arbetsmiljöforum by Metodicum; ett oberoende medie- och kunskapsföretag som utbildar och informerar om arbetslivet. Tidningen har ett idéråd där företrädare för forskning, parter och myndigheter samlas.

Här hittar du vår GDPR-policy.

Läs om redaktionen och idérådet

Till Metodicums hemsida

Till Arbetsmiljöforums hemsida