Mer energi när en helt ny värld öppnade sig

Ingenjören Jan Graversen kämpade i många år med nedsatt hörsel. Han tog sig igenom mötena på jobbet, men kunde knappt höra vad kollegorna sa och när han kom hem var han dödstrött och orkade inte göra någonting. Till slut gick det inte längre och idag kan han bara ångra att han inte gjorde något åt hörseln tidigare.

Hörapparaterna i handskfacket 

Han bestämde sig för att ta tag i sin hörselnedsättning och efter en snabb undersökning hos en privat återförsäljare valdes ett par hörapparater ut, men de stora förväntningarna blev inte uppfyllda.

– Vi blev inte direkt vänner, hörapparaterna och jag, säger den 58-årige ingenjören och skrattar åt minnet. 

Bilresan hem var inte särskilt lång, men de nya hörapparaterna klarade inte åkturen. Redan innan han parkerade hemma hade han lagt dem i handskfacket. Ljudet var dåligt och han kände sig väldigt uppgiven. 

Gav inte upp 

Men Jan är inte en man som ger upp så lätt. Han satte sig in i sin egen situation, läste på om bidragssystem och produkter och vände sig sedan till en annan återförsäljare. Den här gången gick det bättre och med en helt annan typ av hörapparater kunde han höra igen! Nu blev arbetslivet helt plötsligt mycket enklare och han kunde utan större ansträngning vara med i diskussioner och samtal igen.

Mötet med Roger 

När Jan återigen insåg att hörapparaterna han använt under flera år tyvärr inte var tillräckliga längre för att kompensera för hans ännu mer försämrade hörsel, så föreslog hans audionom att han skulle prova Roger hörselprodukter.

Därefter öppnade sig en helt ny värld för Jan. Så fort han började använda sina Paradise hörapparater tillsammans med hörselprodukterna Roger On och Roger Table Mic II kunde han följa med i samtal och höra vad alla sa, även i de mest krävande lyssningssituationer.

Roger-systemet hjälper mig väldigt mycket i min vardag och jag är inte alls lika trött jämfört med innan jag fick systemet. Jag engagerar mig mycket mer och det tar inte lika mycket energi att sköta mitt arbete, avslutar Jan nöjt.

Text och bild:
Mårten Bibow

Vill du också prova Roger-produkter kostnadsfritt? Klicka här: https://www.phonak.com/se/sv/phonak-malsidor/roger-work-and-life.html

ROGER – NÄR DU BEHÖVER MER ÄN HÖRAPPARATER

Hörapparater gör ett utmärkt jobb för att förbättra taluppfattningen för personer med hörselnedsättning. Ändå är det många som upplever att det är svårt att höra exempelvis i mötessituationer med störande bakgrundsljud eller då talaren befinner sig på avstånd. Det är i dessa situationer Roger-mikrofoner och mottagare hjälper dig att kommunicera och delta.

Både mikrofoner och mottagare är baserade på Phonaks Roger-teknik som trådlöst överför tal över avstånd och i störande bakgrundsljud.

Den här artikeln är en annons från Phonak