Snygg arbetsplats viktig för trivseln

Snygg arbetsplats viktig för trivselnHur fult eller snyggt är det på ert jobb? Många tycker att de har det fint, visar en enkät från Du&jobbet. De flesta är dessutom ganska nöjda med ergonomin. Var fjärde tycker dock att de har det ganska fult…

Tycker du att det ser snyggt ut på din arbetsplats? Du&jobbet ställde frågan till 1 900 arbetsmiljöintresserade personer. 61 procent tycker att det är ganska snyggt, 10 procent till och med att det är jättesnyggt, medan 25 procent säger att det är ganska fult.

Vi frågade också om ergonomin är god på jobbet. 50 procent sa att den duger, 34 procent tycker att den är verkligt bra, medan 14 procent svarat att den inte är så bra och 2 procent att den är under all kritik.

Ergonomen Margareta Bratt-Carlström uppskattar inredning med roliga detaljer och stimulerande färger, men pekar på att ytan inte är allt:

– Jag har besökt läckert inredda kontorslandskap som ändå har problem med t ex överhörning.

Läs också om hur det ser ut på andras arbetsplatser: Från ”När man kommer hit kliver man rakt in i 80-talet. Jag har suttit här i 18 år, och nej, jag har inte vant mig…” till ”Att det blivit till 98 procent lyckat är för att arbetsgivare och arbetstagarrepresentanter samverkat.”

•Läs mer i Du&jobbet nr 3!