De har Sveriges bästa arbetsmiljö

Kalix Tele24 och Österåsens hälsohem i Sollefteå är årets vinnare av Stora Arbetsmiljöpriset – Du&jobbets tävling om Sveriges bästa arbetsmiljö.

De lyckliga vinnarna tog emot priset i kväll på WorkingLife i Annexet, Globen, av Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg.

Österåsens hälsohem fick förstapriset i offentlig sektor. I motiveringen heter det bland annat att Österåsen har ett arbetsmiljöklimat präglat av öppenhet och delaktighet, och en insikt i vad det betyder för hälsa och arbetsresultat.
–    Underbart. Härligt, sade en glad Peter Hollbrink, verksamhetschef för Österåsens hälsohem, när han tog emot förstapriset. Alla hos oss är delaktiga i priset. Insikt, delaktighet och ansvar är vad jag tror vi vann priset på.
Österåsens hälsohem, som är landstingsägt, är hotat av nedläggning, men beslutet om hälsohemmets framtid är framflyttat till slutet av april.

Förstapriset i privat sektor gick till callcenterföretaget Kalix Tele24. Motiveringen var bl a att man på ett genomtänkt sätt arbetat för att skapa en hälsobefrämjande arbetskultur. VD Kristian Rothoff, som rest till Stockholm tillsammans med flera medarbetare, var påtagligt nöjd.
–    Det här var helt enkelt skitkul. Det känns som ett kvitto på att det jobb vi lagt ner på arbetsmiljön de senaste åren har varit värdefullt.

Andra pris i offentlig sektor gick till Äldreenheten i Nacka och tredje pris till Björkbackens äldreboende i Huddinge.
Andra pris i privat sektor gick till Rönnskärsverken och tredje pris till Henkel Adhesive.

Tävlingen anordnas för åttonde året i rad.