Skyddsombud » Du&jobbet
Verksamhetens webbplatser:

Sidorna för skyddsombud

Svårt införa värmegräns på jobbet

Hur varmt får det vara på jobbet? Den frågan har Arbetsmiljöverket fått många gånger under sommaren. Men någon övre temperaturgräns finns inte – och skulle också vara svår att införa.

Valextra: Så vill partierna göra om LAS

Är lagen om anställningsskydd, LAS, för stelbent och står i vägen för nya jobb? Eller är den ett redskap för arbetsgivare som vill undvika tillsvidareanställningar? Inför valet har Du&jobbet frågat riksdagspartierna vad de vill göra med LAS.

Fusk med f-skatt varnar Transport och Byggnads

Det förekommer omfattande missbruk av f-skattesystemet på LO-förbundens avtalsområden. Anställda sägs upp och erbjuds att fortsätta med samma arbetsuppgifter som…

”Strejkförslaget hotar svenska modellen”

Parternas förslag till förändringar av strejkrätten hotar den svenska modellen. Det anser Mats Glavå, docent i arbetsrätt vid Göteborgs universitet.

Här döljer man sitt fackmedlemskap

På många arbetsplatser där det saknas kollektivavtal finns en rädsla för att säga att man är med i facket. Det säger Unionens ombudsman Eva Svensson.

Forskare: Glöm inte maktperspektivet

Det anses neutralt med managementforskning. Men undersökningar av hur maktförhållanden påverkar arbetslivet ses som partiska. Det är en olycklig utveckling, menar arbetslivsforskaren Åke Sandberg.