Verksamhetens webbplatser:

Sidorna för skyddsombud

Nya kemikalier skapar allergiexplosion

Ökningen av kontaktallergi och eksem av vissa ämnen är så stort att hudexperten Carola Lidén beskriver det som en epidemi. Målare, frisörer och VVS-arbetare är bland de yrkesgrupper som är hårdast drabbade.

Unionen: Vi måste ta tillbaka jobbpauserna

Återta pausen. Så kan vi skapa sundare arbetsplatser, menar fackförbundet Unionen. Bland förbundets medlemmar är sex av tio stressade på jobbet.

Här är risken för sextrakasserier störst

Arbete på restaurang eller som personlig assistent, vikarie och ung kvinna. Då är risken att du ska utsättas för sexuella trakasserier på jobbet som högst. Det visar en undersökning med drygt 1200 personer som LO gjort.

Svårt finna gemenskap i aktivitetskontor

Arbetsgrupper som jobbat tätt ihop risker att splittras när de flyttar in aktivitetsbaserade kontor. ”Gruppen måste hitta sätt att organisera fram sammanhållning, det är viktigt för den psykosociala arbetsmiljön”, säger forskaren Anita Pettersson-Strömbäck.

Få ställs till svars för dödsfallen på jobbet

GRANSKNING Runt 50 personer dör årligen på våra arbetsplatser. Men ytterst få döms personligen för olyckorna – bara i fyra fall förra året. Det visar nya uppgifter som Du&jobbet kan redovisa.

Svetsrök ökar risken att drabbas av cancer

Svetsrök är numera klassat som cancerframkallande. Se till att använda skyddsutrustningen rätt om du svetsar, uppmanar yrkeshygienikern Håkan Tinnerberg.