Verksamhetens webbplatser:

Så många tar jobbet med sig hem

Så många har med jobbet hemFyra av tio har varje vecka kontakt med jobbet på sin lediga tid, via telefon eller e-post. Det visar en ny undersökning från SCB.

Tar du med dig jobbet hem ibland? Då är du inte ensam. Enligt en undersökning från Statistiska centralbyrån, SCB, säger nästan fyra av tio förvärvsarbetande att de varje vecka har kontakt med arbetet på fritiden. De blir antingen uppringda eller läser jobbmejlen.

Det är vanligare bland män än bland kvinnor och särskilt bland män i åldern 35-44 år.

Allra vanligast är det bland egenföretagare, mer än hälften, eller 52 procent, har kontakt med jobbet på ledig tid, jämfört med 22 procent av tjänstemännen och 15 procent av arbetarna.

Jobbförbindelserna gör det också svårare att förena arbete med familj och fritid. Bland de som varje vecka har kontakt med jobbet säger 10 procent att de har sådana svårigheter. Bland övriga förvärvsarbetande är det 4 procent.

Svårt att dagligen koppla bort tankar på arbetet när man är ledig har 23 procent av dem som tar med sig jobbet hem. Det kan jämföras med 8 procent bland de övriga.

Kommentarer (1)

  1. Om du inte avtalat bort ev övertid och eller tillgänglighet eller är egenföretagare, så RESPEKTERA dig själv. På arbetstid arbetar man, på fritiden gör man det inte. Kyrkogården vimlar av helt OUMBÄRLIGA, som borde arbeta.

Lämna en kommentar

Epostadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publiceringsregler