Verksamhetens webbplatser:

Jobbet stressar oss mest

Jobbet stressar oss mestArbetet är det som stressar oss mest i våra liv. Det slår ut både ekonomiska problem och hälsan.

En tredjedel, 34 procent, säger att arbetet är stressigt. Det gör det till huvudorsaken till stress i våra liv, mer än skulder och ekonomiska bekymmer (30 procent) och hälsan (17 procent). Åtminstone om man får tro en undersökning från den engelska organisationen Mind, som bygger på en enkät till över 2 000 personer.

Arbetsstressen kan få svåra följder, enligt undersökningen: 7 procent säger att de har haft självmordstanker (10 procent bland de i åldern 18-24 år) och en av fem (18 procent) har drabbats av ångest.

Stress på jobbet kan också leda till att vi tar till alkohol och droger. Nästan tre av fem (57 procent) tar en drink efter jobbet  – eftersom det är en brittisk undersökning får man anta att det handlar om att gå till puben. En av sju, 14 procent, dricker till och med under arbetsdagen för att klara av pressen.

Rökning, 28 procent, antidepressiva medel, 15 procent, sömntabletter, 10 procent, är andra medel som folk tar till för att hantera stressen, enligt undersökningen.

Lämna en kommentar

Epostadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publiceringsregler