Verksamhetens webbplatser:

Hälsa och friskvård på jobbet

Svårt finna gemenskap i aktivitetskontor

Arbetsgrupper som jobbat tätt ihop risker att splittras när de flyttar in aktivitetsbaserade kontor. ”Gruppen måste hitta sätt att organisera fram sammanhållning, det är viktigt för den psykosociala arbetsmiljön”, säger forskaren Anita Pettersson-Strömbäck.

Svetsrök ökar risken att drabbas av cancer

Svetsrök är numera klassat som cancerframkallande. Se till att använda skyddsutrustningen rätt om du svetsar, uppmanar yrkeshygienikern Håkan Tinnerberg.

Så tog den smarta telefonen över ditt liv

Hur många gånger om dagen plockar vi fram våra smarta mobiler? De flesta vågar nog inte räkna. Vi har skaffat oss ett nytt omfattande beroende som kan få följder både för jobb, samhälle och privatliv, menar flera experter.

Annons
Annons

Så påverkas du av dålig nattsömn

Om du vill ha en god sömn, tänk på att vara aktiv och få dagsljus under dagen. Det rådet ger sömnforskaren Christian Benedict.

Många fler överklagar indragen sjukpeng

Allt fler får indragen sjukpenning och antalet överklaganden till LO-TCO Rättsskydd 2017 har tredubblats på ett år. Försäkringskassans hårdare linje får nu kritik från flera håll.

”Företagshälsor lurar många arbetsgivare”

Allt fler arbetsgivare beställer utredningar om kränkningar på den egna arbetsplatsen från företagshälsovården. Men utredningarna håller ofta skrämmande låg nivå, anser mobbningsforskaren Stefan Blomberg.

Måste jag berätta om extrajobbet?

Har jag skyldighet att redovisa för arbetsgivaren om jag har andra arbeten på min fritid? Frågan gick till alla anställda.

Björn Alquist (ej aktiv)

Hur kan vuxenstuderande få utbildning i arbetsmiljö?

Var hittar man utbildningar i skyddsarbete som passar vuxenstuderande? Och vilka skyldigheter har kommunen för elevskyddsombudens utbildning?

Marianne Gustavsson (ej aktiv)

Kan jag slippa företagshälsovården på rehabmötena?

Jag är missnöjd med vår företagshälsovård och mina rehab möten som inte är bra. Har adhd och en egen läkare….

Anna Sporrong

Anna Sporrong