Verksamhetens webbplatser:

Hälsa och friskvård på jobbet

Var fjärde känner sig inlåst på jobbet

Runt var fjärde anställd upplever att de inte kan ta sig vidare till nya jobb. Ny forskning visar att de ”inlåsta” mår sämre än andra anställda.

Svårt finna gemenskap i aktivitetskontor

Arbetsgrupper som jobbat tätt ihop risker att splittras när de flyttar in aktivitetsbaserade kontor. ”Gruppen måste hitta sätt att organisera fram sammanhållning, det är viktigt för den psykosociala arbetsmiljön”, säger forskaren Anita Pettersson-Strömbäck.

Svetsrök ökar risken att drabbas av cancer

Svetsrök är numera klassat som cancerframkallande. Se till att använda skyddsutrustningen rätt om du svetsar, uppmanar yrkeshygienikern Håkan Tinnerberg.

Annons
Annons

Så tog den smarta telefonen över ditt liv

Hur många gånger om dagen plockar vi fram våra smarta mobiler? De flesta vågar nog inte räkna. Vi har skaffat oss ett nytt omfattande beroende som kan få följder både för jobb, samhälle och privatliv, menar flera experter.

Så påverkas du av dålig nattsömn

Om du vill ha en god sömn, tänk på att vara aktiv och få dagsljus under dagen. Det rådet ger sömnforskaren Christian Benedict.

Många fler överklagar indragen sjukpeng

Allt fler får indragen sjukpenning och antalet överklaganden till LO-TCO Rättsskydd 2017 har tredubblats på ett år. Försäkringskassans hårdare linje får nu kritik från flera håll.

Borde arbetsplatsen hjälpa en person som har ätstörning?

Vad kan jag göra som skyddsombud om en arbetskamrat har utvecklat bulimi/anorexi? Arbetsgivaren säger att de inte riktigt vet vad…

Martine Syrjänen-Stålberg (ej aktiv)

Arbetsskadeförsäkringen – när gäller den utanför jobbet?

En arbetskamrat fick en bestående whiplashskada när han krockade på väg till jobbet. Har han rätt till ersättning från arbetsskadeförsäkringen?…

Arbetsskadeförsäkringen – när gäller den utanför jobbet?

Har timanställda samma rätt till alkoholrehab som fast anställda?

Min fråga gäller om någon på jobbet har alkoholproblem och är anställd ”på timme”. Är det någon skillnad vad gäller…

Charlotte Mårtensson (ej aktiv)