Hälsa » Du&jobbet
Verksamhetens webbplatser:

Hälsa och friskvård på jobbet

Få med sommarkänslan när jobbet startar

Har din jobbpuls redan gått upp efter sommarens vila? ”Stressdoktorn” och föreläsaren Tomas Danielsson ger sina bästa råd för hur du behåller sommarlugnet även om arbetsvardagen dragit igång i för hög hastighet.

Var fjärde känner sig inlåst på jobbet

Runt var fjärde anställd upplever att de inte kan ta sig vidare till nya jobb. Ny forskning visar att de ”inlåsta” mår sämre än andra anställda.

Svårt finna gemenskap i aktivitetskontor

Arbetsgrupper som jobbat tätt ihop risker att splittras när de flyttar in aktivitetsbaserade kontor. ”Gruppen måste hitta sätt att organisera fram sammanhållning, det är viktigt för den psykosociala arbetsmiljön”, säger forskaren Anita Pettersson-Strömbäck.

Annons
Annons

Svetsrök ökar risken att drabbas av cancer

Svetsrök är numera klassat som cancerframkallande. Se till att använda skyddsutrustningen rätt om du svetsar, uppmanar yrkeshygienikern Håkan Tinnerberg.

Så tog den smarta telefonen över ditt liv

Hur många gånger om dagen plockar vi fram våra smarta mobiler? De flesta vågar nog inte räkna. Vi har skaffat oss ett nytt omfattande beroende som kan få följder både för jobb, samhälle och privatliv, menar flera experter.

Så påverkas du av dålig nattsömn

Om du vill ha en god sömn, tänk på att vara aktiv och få dagsljus under dagen. Det rådet ger sömnforskaren Christian Benedict.

Vad kan vi göra för våra barns arbetsmiljö i skolan?

När vi som föräldrar tycker att miljön i skolan är skadlig, med tex buller, mobbing och dålig belysning, vart kan…

Mia Tern (ej aktiv)

Ska kollegor utvärdera varandras arbetsbörda?

Vi har på min arbetsplats kommit fram till att vi ska göra en genomgång av var och ens arbetsuppgifter pga…

Martin Fransson

Borde arbetsplatsen hjälpa en person som har ätstörning?

Vad kan jag göra som skyddsombud om en arbetskamrat har utvecklat bulimi/anorexi? Arbetsgivaren säger att de inte riktigt vet vad…

Martine Syrjänen-Stålberg (ej aktiv)