Finns det specialisthjälp för pisksnärtskadade?

Jag är en kille som varit fullt frisk, idrottat och hållit kroppen i form. Aldrig någon gång har jag haft problem med rygg, nacke och axlar.
Jag hade fått en fast anställning på ett lager och hann jobba i ca 7 månader, sedan blev vi påkörda bakifrån och jag fick en pisksnärtskada.
Röntgen visade ingenting, men läkare och sjukgymnaster har konstaterat en pisksnärtskada, rejäl stukning i ländrygg och halsrygg.
Jag blev heltidssjukskriven, med dagliga besvär av sprängande huvudvärk, stel nacke och ont i nacken.
Efter jag fått besked från försäkringsbolaget fick jag en medicinisk invaliditet på 6% vilket är överklagat, och arbetsrelaterad sjukskrivning max 5 månader,vilket jag och advokaten fann konstigt.
F-bolagets läkare sa att min läkare, sjukgymnast, rehabteam sagt att jag kan återgå till arbete. Men jag kommer inte kunna återgå till mitt tunga lagerarbete.
Men grejen är att företagsläkaren, sjukskrivande läkaren hade redan sagt till arbetsgivaren att han tror inte att jag någonsin kommer att kunna återgå till samma tunga arbete, utan ett lättare, och då inte arbetsgivaren hade ett sådant att erbjuda mig blev jag uppsagd på grund av ”arbetsbrist”
Uppsägningen var förra året, och efter det har jag varit sjukskriven. Min inkomst har sänkts och jag har förlorat massor av pengar. Nu får jag inte vara sjukskriven längre utan jag har fått ett intyg att man måste ta hänsyn till min begränsade arbetsförmåga.
Själv känner jag att jag aldrig skulle klara av ett arbete om det så är mindre ansträngande då jag dagligen dras med denna fruktansvärda huvudvärk bland annat. Men jag är inskriven på Arbetsförmedlingen och de ska försöka hjälpa mig att se om det kan finnas något arbete som jag kan klara av med mina problem. Man är verkligen utsatt känns det som..
Detta är anmält som arbetsskada till försäkringskassan.
Jag undrar, hur kan man skynda på en sådan utredning om arbetsskada? Jag kan inte få någon inkomstförlust förrän försäkringskassan har gjort utredningen.
Kan det vara bra att jag träffar en specialist om whiplashskador som undersöker mig?
Så irriterande, en släkting råkade ut för samma sak, en olycka och hon dras med liknande besvär, men hennes var inte på väg hem från jobbet. Hon har inga som helst besvär med sitt bolag, får sin ersättning för inkomstförlust varje dag, fick bättre ersättning för invaliditet fast att jag har mera besvär..

SVAR: Du har haft det och har det besvärligt. Jag kan bara beklaga det du råkat ut för. När det gäller din fråga om du ska besöka en specialist för whiplash så är svaret; JA - absolut. Det finns en ideell organisation www.whiplashgruppen.info där du kanske kan hitta information som kan hjälpa dig. Det kan vara svårt att skynda på Försäkringskassan i deras arbete så det bästa du kan göra är att säkerställa att de har alla underlag från läkare etc som de kan behöva i sin bedömning. Jag tycker även att du kan fråga om när de beräknar kunna ge dig ett besked. Genom remiss från läkare kan du få komma till ställen/verksamheter som specialiserat sig på arbetslivsinriktad rehabilitering av rörelseorganens skador/sjukdomar. På sådana "sjukhem" får man hjälp att träna och hantera vardagen och arbetslivet i framtiden. Ett program för en whiplashskadad kan innebära internat under t ex 4 veckor, med både behandlingar, gymnastik, avslappning och arbetsträning. Jag önskar dig lycka till i framtiden och hoppas att du med rätt rehab kan hitta ett lämpligt arbete för dig så du inte behöver stå utanför arbetslivet.