Bör jag genom facket varna andra för den här arbetsgivaren?

Jag är förtidspensionerad och hittade ett jobb som vaktmästare på en bostadsrättsföreing och provade det jobbet i 3 månader. När vi började och förhandla om ev anställning och lön så kom ordföranden och var väldigt otrevlig. Bland annat fick jag detta fräst till mig. ”Du ska passa dig väldigt noga på hur mycket du begär i lön, du ska veta att vi har långt gående förhandlingar med riksbygge om att ta hand om vaktmästeriet”.
Är det verkligen helt ok att försöka skrämma en anställd till lägre lön? Nu efter har jag märkt att det ljögs om en hel del annat också, bl a så skulle jag gå på provanställning i 1 år, något som jag vägrade och bestred eftersom det är 6 månader som gäller och fick då reda på att 1 år är på förslag så det kunnde man gott använda (jag slutade givetvis på det stället). Borde jag gå ut till fack och varna för detta företag så inte någon annan blir drabbad av dem?

SVAR: Jag tycker du ska släppa tanken på att ge igen, inte minst för att föreningen kanske har en annan och mindre otrevlig ordförande ett annat år. Sanningen är ju den att föreningar inte alltid sköts professionellt och att det bemötande du fått utstå inte ger samma återverkningar som om det rörde sig om ett företag, som är beroende av sitt rykte. När det gäller förhandlingen: Jag kan förstå din känsla, men det är inte säkert att en annan ordförande hade haft bättre bud att komma med, även om det varit trevligare framfört. Vissa människor tror att en aggressiv hållning i förhandlingar gynnar deras sak, de har inte förstått skillnaden mellan ståndaktighet och aggressivitet, att stå på sig och att bli förbannad.