Verksamhetens webbplatser:

Om läkare som gör assistentjobb

Småsysslornas tyranni tar över i många yrken. De ”enkla” arbetsuppgifterna tycks för många tränga ut den huvuduppgift man egentligen har på jobbet.  Många gör helt enkelt mängder av arbetsuppgifter man egentligen är överkvalificerad för.

I förra veckan skrev vi på duochjobbet.se om Gunnar Aronssons forskning om dessa ”enkla” arbetsuppgifter. Uppenbarligen var det många som kände igen sig i småsysslornas tyranni.  Artikeln var den mest lästa på vår webb på flera veckor. Läkare och skolledare är två av de yrkesgrupper som Aronsson tog upp som exempel.

Inte sällan är det ökad administration som är boven i dramat.

Samtidigt vet vi att mängder av assistent- och administratörstjänster försvunnit de senaste decennierna. Då är frågan: är det inte läge att återinföra ett antal av de bortrationaliserade biträdes- och assistentjobben? Sjukvårdsbiträden, vårdbiträden, bortplockade sekreterare …

Arbetsuppgifterna finns uppenbarligen, och vi har en stor grupp arbetslösa som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Finns det inte en samhällsnyttig matchning här?

En viss rörelse går också att ana i frågan. Heidi Stensmyren, ordförande i Sveriges Läkarförbund, och Annie Lööf, Centerpartiets ordförande, finns bland dem som har argumenterat för att återinföra vårdbiträdena i vården.

Om du missade artikeln om ”enkla” arbetsuppgifter kan du läsa den här:

Lämna en kommentar

Epostadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publiceringsregler