Verksamhetens webbplatser:

Ledarskap och arbetsmiljö hänger ihop

Elaine Breske Hirscher
[Bloggprofil]

Elaine Breske Hirscher


Ålder: 42
Bor: Nacka
Yrke och företag: Gruppchef Projektledning, Rejlers Ingenjörer AB,
Brinner för: Jag brinner för ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö - i kombination!

Ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö – hänger ihop. Forskning har visat att alla behöver ha ledare eller andra betydelsefulla personer i sin omgivning som bekräftar oss som människor. Detta behöver vi för att våga ta egna initiativ, tro på vår egen kapacitet och vår förmåga och för att må bra. När vi blir bekräftade växer vi personlighetsmässigt och vågar anta och hantera utmaningar Att må bra är en förutsättning för att vara nöjd.

Nöjda medarbetare är effektivare, visar bättre resultat, håller högre kvalitet i sitt arbete, har högre moral, lojalitet, är ansvarstagande, ger ett bättre bemötande, samarbetar bättre, har lättare att se möjligheter och att lösa problem och det ger en sund personalomsättning, ett bättre arbetsklimat, ökad trivsel etc, Det finns som ni ser en mängd positiva effekter som ledaren kan uppnå med sitt ledarskap.

En ledare som arbetar aktivt med kommunikation, tydliga målbilder, feedback, att lyssna, som är lyhörd, som har förmågan att se helheten och har egen prestationsmotivation och som kan förmedla prestationsmotivation har större möjligheter att få nöjda medarbetare och på så sätt skapa en god arbetsmiljö.

En ledare som är mogen och balanserad och har en sund självkänsla med förmågan till självinsikt och att reflektera sitt eget och andras beteenden. En ledare som lyssnar på och respekterar medarbetarna och dess synpunkter och förslag. En ledare som förstår hur viktigt det är med feedback för utförd prestation. En ledare som mår bra och samtidigt med sitt ledarskap får medarbetarna att må bra.

För att sammanfatta det hela så handlar ledarskap mycket om sunt förnuft. Föregå med gott exempel, var en förebild, var en coachande ledare, arbeta aktivt med feedback, kommunicera och ha en positiv människosyn! Du får glada och nöjda medarbetare som trivs och ni uppnår en god arbetsmiljö. Du mår bra och dina medarbetare mår bra. Dessutom står du rustad inför framtidens medarbetare som kräver en god arbetsmiljö och ett gott ledarskap.

Vill du blogga? Maila oss!

  • För att motverka skräppost ber vi dig att fylla i orden som visas i textrutan.

Kommentarer (1)

  1. Hej Elaine
    Du har så rätt, och du får det att låta så enkelt. Ibland får man den uppfattningen att man måste vara någon superman eller – kvinna för att klara av ledarskapet. Våra organisationer är idag ofta mycket komplicerade och förändringarna kommer ofta. Det är lätt att för en chef som inte är säker på sitt eget kunnande att gömma sig bakom olika byråkratiska väggar och då tappar han den naturliga kontakten till sina medarbetare. Jag tror att dåligt ledarskap ofta beror på ledarens känsla av osäkerhet och okunskap.

    Det gäller alltså för oss att hjälpa ledaren att känna sig själv säker och kompetent, sen får vi bara hoppas på att han dessutom har förmågan och viljan att möta varje medarbeter face-to- face. Och det har med uppfostran att göra. Så bästa föräldrar, se till att ni uppfostrar goda ledare för framtiden!

    tack för din blogg
    Peter

Lämna en kommentar

Epostadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publiceringsregler