Verksamhetens webbplatser:

Facket som en tillgång i företagens vinstmaximering

[Bloggprofil]

Josefin Deiving


Ålder: 32 år
Bor: Södermalm, Stockholm
Yrke och företag: Organisationsutvecklare på FTF (Facket för försäkring och finans),
Brinner för: Att ge andra makten att själva styra över sitt arbetsliv

Ibland har jag mött människor ute på arbetsplatserna som gärna är med och påverkar sin arbetssituation men som inte vågar ta fackliga uppdrag för de tror att fackligt arbete skulle hindra deras egen karriär inom företaget. Jag brukar svara att inget kan vara mer fel.

Inom facket får du lära dig ledarskap på ett sätt som du annars aldrig skulle få chansen att göra på något annat håll utom i just en chefsposition (och då kan det tänkas vara för sent). Dessutom lär du känna dina medarbetare på ett sätt som gör att du får veta vad som motiverar dem, vad de vill ha ut av sitt arbete och hur arbetsplatsen skulle kunna bli än bättre.

Dessutom är det inte direkt ovanligt ATT just de som varit fackliga förtroendevalda sedan går vidare och blir chefer, just FÖR att de lärt känna arbetsplatsen och medarbetarna på ett sätt som är ovärderligt för företaget, vad gäller att organisera arbetet för att få ut det mesta möjliga av de som arbetar där.

Så att skylla på att facklig karriär står emot en företagskarriär skulle jag inte säga är med verkligheten överensstämmande. Om det trotts allt finns företag som tycker att det är dåligt med medarbetare som tycker och tänker runt sitt jobb så skulle jag säga att de nog sakta men säkert på väg mot sin egen undergång i så fall. Jag tror att det är otroligt viktigt för motivationen hos de anställda att de känner sig aktivt lyssnade på och att företaget gör sitt yttersta för att de anställda ska må bra och trivas.

Det är det som facket för mig handlar om – ett verktyg för både arbetsgivaren och arbetstagaren att mötas runt deras gemensamma intresse för tillfället ? Det vill säga det arbete som ska utföras. Vägen dit är ett givande och tagande mellan ledning och anställda för att frambringa den bästa möjliga plattform utifrån vilket det bästa möjliga jobbet blir gjort. Kort sagt att folk trivs med sin arbetssituation och därmed gör ett bra jobb.

Vill du blogga? Maila oss!

  • För att motverka skräppost ber vi dig att fylla i orden som visas i textrutan.

Kommentarer (1)

  1. Jag är förvånad över hur lätt facket (Vård i detta fall) tar på vilka som utses till fackliga förtroendepersoner ute i verkligheten. Ibland får jag intrycket att det räcker med ett ”namn”. Att det sedan inte finns något innehåll verkar kvitta.
    Med detta synsätt är det lätt att den fackliga verksamhetens positiva medverkan på arbetsplatsen snabbt suddas ut.

    Visst är det så att engagerade och framstående fackliga representanter gärna rekryteras till den ”andra” sidan. Vem minns inte Bengt Tengroth, ordförande i SKF:s verkstadsklubb 1957, ordförande 1962 för Metall avdelning 41, samt ledamot av överstyrelsen för Metall i Stockholm från 1961. Han blev vice verkställande direktör i Götaverken den 1 oktober 1971, med ansvar för personal- och utbildningsfrågor. I samband med att Svenska Varv AB tog över Götaverken blev Tengroth dess vice vd.
    Inge dålig resa för en metallare!

Lämna en kommentar

Epostadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publiceringsregler