Verksamhetens webbplatser:

Svenskt Näringsliv vill stoppa politik på jobbet

Politisk propaganda bör inte tillåtas på jobbet. Det rådet ger Svenskt Näringsliv till sina medlemsföretag inför den stundande valrörelsen.

Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv rekommenderar sina medlemsföretag att säga nej till partipolitisk verksamhet på arbetsplatsen. Carina Lindfelt, chef för organisationens arbetsmarknadsavdelning, säger till den egna hemsidan:

”Vi anser att betald arbetstid ska ägnas åt arbete. Politisk verksamhet på arbetstid går ut över arbetet och bör därför inte tillåtas.”

Det finns enligt Svenskt Näringsliv ingen laglig rätt för vare sig de anställda eller facket att verka politiskt på sin arbetsplats. Politiska trycksaker och dylikt bör inte delas ut på företaget.

Till Du&jobbet säger Carina Lindfelt:

– Självklart pratar folk om allt möjligt på jobbet. Men arbetet bör inte störas. Det här är rekommendationer vi ger till våra medlemsföretag för att deras vardag ska fungera.

Hur ser du på politiska diskussioner på fikaraster?

– Tycker alla att det funkar med politiska diskussioner på rasten finns det ingen anledning att reagera. Leder det till en irriterad stämning kan det vara en annan sak. Men det går inte att uttala sig i det enskilda fallet.

LO:s förste vice ordförande, Therese Guovelin, reagerar starkt på Svenskt Näringslivs utspel.

– Jag uppfattar det som att de vill ha det tystare på arbetsplatserna. De anställda och de förtroendevalda ska inte utnyttja sina lagstadgade rättigheter. Jag tycker faktiskt att det är trams, det de har skickat ut.

Hon säger att det självklart inte alltid är läge att inleda en politisk diskussion på jobbet.

– Oavsett om man är fackligt eller politiskt aktiv gäller det ju att använda sitt sunda förnuft, och inte störa den som är mitt uppe i arbetet. Men i till exempel fikarummet gäller yttrandefriheten. Facket har alltid rätt att dela ut sin information. Och på den fackliga anslagstavlan kan man sätta upp vad som helst inom lagens ramar.

//JONAS FOGELQVIST

Läs mer om vad Svenskt Näringsliv tycker i frågan.

Kommentarer (1)

  1. Jag har alltid tagit den andras motparti även om jag inte håller med i dess grund värde.
    I detta fallet som vanligt hävdar arbetsgivaren att inte lagen stödjer politik på arbetsplatsen.
    Vänd frågan stödjer lagen att hindras från att ha politik på arbetsplatsen.

    Sedan har vi tex arbetsmiljö, vars lagar kommer och ändras via politik, är det då inte en inskränkning på arbetsmiljöpåverkan att ta bort möjligheten till politik på arbetet.

Lämna en kommentar

Epostadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Publiceringsregler