Verksamhetens webbplatser:

Johanna – chefens medhjälpare

– Han behöver en överrock, förklarade direktören som anställde Johanna. Johanna tycker det hela låter lite konstigt, men det är ju ont om jobb och ledningen är mycket ivrig att hon ska börja.


Nisse – baktalar företaget och verkar tro att han är förföljd?

En måndag när de kommer till arbetet dyker inte Nisse upp. Däremot har han skickat ut ett mycket långt mejl till alla. Han skriver att ledningen vill hindra honom från att avslöja vissa viktiga fakta om produktionen. Under dagen hör kunder och samarbetspartners av sig. De har fått ett liknande mejl, där Nisse varnar dem för att ha kontakt med ett så korrumperat företag.


Malin – högste chefen sextrakasserar anställda?

Högste chefen, som även är Malins chef, har under det dryga år Karin varit anställd kommit med sexuella inviter som Karin har avböjt, bestämt men också tämligen vänligt eftersom chefen ju ändå är chefen. Chefen har visserligen slutat komma med rena inviter, men i stället har han börjat pika Karin.


Annicka – hur hanterar jag barriärer mellan personalgrupper?

– Jag tycker alla här är helt OK, men jag är faktiskt mest intresserad av att prata med Peter och Alice i mitt team, förklarar konsulten Tina, när Annicka undrar varför de deltar så sparsamt när det är gemensam ölkväll.


Bengt – montören verkar sur och jobbar sämre

Janne har en rörfirma med ett trettiotal anställda. Den senaste tiden har Bengt, en av montörerna, verkat vresig och ur humör. Chefen Janne tycker att montören Bengt verkar sur och jobbar sämre. Ryktet går att Bengt super. Ska chefen ta upp frågan om missbruk?


1