Verksamhetens webbplatser:

Sidorna för dig som är chef

Nära 6000 poliser jobbar inte kvar i yrket

GRANSKNING Nära tre av tio utbildade poliser arbetar inte längre i yrket. Även i tre andra bristyrken har många utbildade bytt bana. Det visar en undersökning Du&jobbet beställt från SCB.

Svenskt Näringsliv vill stoppa politik på jobbet

Politisk propaganda bör inte tillåtas på jobbet. Det rådet ger Svenskt Näringsliv till sina medlemsföretag inför den stundande valrörelsen.

Mobilfria zoner kan minska jobbstressen

Mobiltelefoner som stressar och distraherar har blivit ett allt större problem på jobbmöten. Storföretaget Skanska tror att mobilfria zoner på jobbet kan minska stressen.

”Ta nya tag kring rehabkedjan”

Rehabiliteringskedjan har inget med rehab att göra. Läkare sjukskriver för livsproblem och Försäkringskassan är alltför osynlig, skriver rehabexperten Anna Sporrong, som efterlyser helhetssyn.

”Slösmöten” stjäl fyra arbetsveckor per år

Hälften av alla tjänstemän tycker att mötena på jobbet är bortkastad tid. I tid motsvarar de ineffektiva mötena fyra arbetsveckor om året per anställd, enligt organisationen Svenska Möten.

Lönsamt att satsa på bättre arbetsmiljö

Kan man argumentera för bättre arbetsmiljö utifrån ekonomiska grunder? Absolut, anser ekonomen Anders Johrén. Lägre kostnader för sjukfrånvaro spelar stor roll.

Bildelar-ONLINE.Se