DEBATT 2-19 : VAD ORSAKAR SKADORNA?

Den 8 mars skrev Du&jobbet på webben om hur personliga assistenter och undersköterskor är de yrkesgrupper som löper störst risk att skadas när de hjälper andra personer. En läsare menade på Du&jobbets facebooksida att det nu finns bra hjälpmedel och undrade varför de inte användes. Hon fick dock svar på tal.

Först skrev Ann Forsberg:
”Måste kommentera. Idag finns mycket bra hjälpmedel. Kroppen är till för att arbeta. Mycket gnäll idag. Rör på er. Då klarar man t ex vårdjobb.”

Annika Johansson svarade:
”Det säger du nu, vänta tills du står med en skadad kropp. Som Anna säger så finns det inte tillräckligt med hjälpmedel då de kostar kommunerna. Då slits det hellre på människors kroppar. Du har tur, kanske som inte drabbats ÄN !!!”

Anna Lundgren reagerade också:
”Finns nog stort mörkertal oxå på oanmälda skador som uppkommit under jobb med människor. Ann Forsberg: jobbar du inom vården idag? Vet du hur mycket stress personal utsätts för som tyvärr gör att man avstår använda hjälpmedel? T ex att en lift ska delas med andra avdelningar osv…”

Ann Forsberg kontrade:
”Ja, jobbet är slitigt men många väljer att inte använda hjälpmedel. Det tar för lång tid. Allt ska gå så fort. Har jobbat sen 1975 inom vården så jag vet.”

Följ debatten på duochjobbet.se
på Facebook: https://sv-se.facebook.com/duochjobbet